Rejsetips: Med unger i Odaiba

Tokyo er et trip for teenagere. Her er manga og cosplay og spillehaller og gadgets og mode og modkultur og i det hele taget alt hvad et mut teenhjerte kan begære.

Men rejser man med mindre børn kan verdens største by være sværere at gå på opdagelse i. For hvad interesserer de 0-12-årige sig for shopping og museer og restauranter og templer? Ikke meget, vel?

Men der er nu masser af muligheder for at underholde de mindre mennesker i Tokyo, og når folk spørger, anbefaler jeg altid en tur til den kunstige ø Odaiba. Her kommer aktiviteterne som perler på en snor langs monorailbanen Yurikamome line.

Her en lille guide til Odaiba med unger, med fire stop – men man kan altså ikke nå det hele på én dag.

Transport til Odaiba: Tag Rinkai Line til Tokyo Teleport Station på Odaiba. Herfra kan I gå til Yurikamome line-stationerne Odaiba Kaihinkoen Station eller Aomi Station, og begynde turen. (Se andre transportmuligheder her).

Første stop: Underholdningsoverload i storcenteret 

En glad pige på Decks

Storcentreret Decks er første stop, og byder bl.a. på en hel etage bygget op som en forretningsgade fra 1960’erne komplet med old school spillehal. Det er sjovt. Der er desuden et Legoland Discovery Centre, et lille Madame Tussaud-museum, et Trick Art Labyrinth Museum, der præsenterer klassiske japanske visuelle tricks, samt Segas high-tech legeland Joypolis, med indendørs rollercoaster, spillemaskiner og virtual realitiy-ture. Så er ungerne underholdt og du er fattigere.

Transport: Stig af på Odaiba Kaihinkoen Station (Yurikamome line). Alternativt kan I kan tage haverundfarten fra Takeshiba Ferry Terminal på fastlandet, der sætter jer af ved Odaiba Marine Park nedenfor Decks. 

Andet stop: Videnskab er sjovt

Robotten Asimo optræder hver dag på Miraikan.

Næste stop: Sci-fi museet Miraikan er en slags Tokyo-version af Experimentariet. Det var rimelig state of the art i involverende tech-formidling til børn og unge, da det åbnende i 2001, men i dag kan nogle af udstillingerne godt føles lidt tunge i det. 

Selv synes jeg det bedste var at kunne gå ind i en rumkapsel i fuld størrelse, mens min 8-årige datter var ret fascineret af de mange robotter. Jeg anbefaler dog især Miraikan hvis man har naturfagsinteresserede børn fra mellemtrin og op.

Transport: Stig af på Tokyo International Cruise Terminal (Yurikamome line). I godt vejr kan I også gå på den brede promenade fra Decks nabo-storcenter Aqua City.

Tredje stop: Kurbads-temaparken

Ingen tur til solens rige uden et besøg i et onsen, et traditionelt japansk kurbad. Odaibas store Ooedo-Onsen Monogatari skal forestille at være et onsen fra den historiske Edo-periode.

Mænd og kvinder bader adskilt (og nøgne) i de mange forskellige inden- og udendørs kurbade, men mødes iklædt deres sommerkimonoer (inkluderet i prisen – håndklæder ligeså) blandt de historiske restauranter, tivolispilleboder og souvenirbutikker. Der er også spabade, wellness og futsall-baner. Ikke så Edo-periode, men alligevel.

Det er ret sjovt og en smule kulørt – men japanerne elsker at tematisere og konceptualisere alting, så i virkeligheden bliver det ikke meget mere autentisk japansk end et fake historisk kurbad på en kunstig ø.  

Bemærk for resten: ingen tatoveringer tilladt her – og i mange andre onsen – det er kun Yakuza-gangstere der har den slags. Så ved I det.

Transport: Stig af på Telecom Center station (Yurikamome line). Eller I kan gå fra Miraikan – der er kun få hundrede meter.

Fjerde Stop: Det digitale kunsttrip

Det bedste til sidst. Jeg synes vi stod længe i kø for at komme ind på det digitale kunstmuseum teamLab*Borderless, men det var ventetiden værd.

Det er et museum for digital, bevægelig, interaktiv kunst. Her vandrer du rundt i labyrinter af lys, i vildtvoksende digitale skove, langs gange hvor enorme fantasidyr går ved siden af dig. Det er et trip.  

Der er en sci-fi cafe, hvor der gror nye digitale blomster ud af bordet, hver gang du løfter din te-skål, og et enormt børneområde med klatreområder, rutsjebaner og meget andet. Man kan farvelægge en prefabriteret tegning, af f.eks. en blomst, en frø eller en slange, mens enorme digitale hvaler svømmer forbi. Så skanner man tegningen, og den kommer til live på gulvet, som man har har farvelagt den. Din blomst blomstrer, din frø springer omkring og din slange snor sig væk (og spiser måske frøen). Hele det enorme børneområdets bakkede gulv er fyldt med levende digitale dyr, skabt af de besøgende.

Og der er meget meget mere.

Transport: Aomi Station (Yurikamome Line) eller Tokyo Teleport Station (Rinkai Line). Bemærk at monorailen går begge veje, så du kan lige vel starte din Odaiba-tur her, og så følge min guide baglæns.

Dele af indlægget er omarbejdet fra min artikel “Oplev Tokyo med børn”Rejsrejsrejs.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s